WhatsApp chat

Istorie

Situată într-un mirific peisaj montan, Sinaia se află la 120 km de capitala României, București și la numai 90 km de aeroportul internațional Henry Coandă. Este considerată una dintre cele mai vechi stațiuni montane din România, fiind denumită și ‘’Perla Carpaților’’.

Sinaia este una din cele mai importante stațiuni de odihnă din țară, furnizând cele mai bune condiții de petrecere a timpului liber dar și de tratament în toate anotimpurile anului pentru oameni de toate vârstele. Are un climat subalpin cu veri răcoroase și cu ierni nu foarte friguroase pentru o stațiune montană. Stratul de zăpadă căzut iarna persistă de la sfârșitul lunii septembrie până la sfârșitul lunii martie.

Localitatea Sinaia apare menționată documentar pentru prima oară în anul 1690 când în preajma Mănăstirii Sinaia (1690-1695) pentru paza sa au fost întemeiate primele locuințe ale unor scutelnici, care apoi au format o populație stabilă. Inițial satul s-a numit “Izvorul” iar din anul 1874 poartă denumirea actuală.

A fost declarat oraș în anul 1880 când localitatea a devenit reședința de vară a regelui Carol I.

Atracții turistice